HTML

Kerti tároló és játszótér a gyereknek

Informatikus létemre elhatároztam, hogy építek egy szerszámost vagy jobban mondva egy bicikli tárolót a kertbe. Viszont jött a gyerek, hogy neki meg csúszda kell. Lássuk mi jön ki ebből!

Friss topikok

  • rasputin: Szia! Szuper, hogy elkészültél az árakkal! Egész borsos lett a vége bár ugyanez, ha nem self made ... (2010.07.15. 21:57) A büdzsé
  • Spajzi: Szia rasputin! Elkészült a költségvetés poszt is, remélem kiderül belőle számodra, hogy nagyságre... (2010.07.09. 10:36) Felületvédelem
  • Spajzi: @Spajzi: most jut eszembe, hogy ezt már bebuktam mert oda van csavarozva - csak ez a blogon még ne... (2010.04.21. 12:55) Az alapok

A vázszerkezet elkészítése

2010.04.24. 08:04 Spajzi

Elérkeztünk az első látványos művelethez: felállítjuk a vázszerkezetet.

Ez a művelet elég sok fűrészelést igényel, s mivel felkészültem erre, még időben beszereztem egy black&decker skorpiófűrészt. Lehet, hogy nem ez volt a legjobb választás - mivel nem túl nagy teljesítményű, a 10x10-eseket már elég lassan vágja - de enélkül, vagy valami gépesített fűrész nélkül nem ajánlom az ekkora munkába kezdést.

Képekkel, kommentekkel következzék a vázszerkezet felállításának folyamata.

 
A pontos méretre vágás fontos
 
 
Lényeges, hogy az alap vázszerkezet elemei pontosan vízszintesek és függőlegesek legyenek.
 
Áll a négy oszlop, alul a küszöbelemek csapolva illeszkednek. A magasabb tartóoszlopon jól látszik a vízszintes elemekhez előkészített csapolás bevágása.
 
A kész alapszerkezet. Jól láthatók a merevítő elemek és a megfelelő túllógások a tető számára. A vízszintes elemek is egymásba vannak csapolva/lapolva (nem tudom melyik a helyes szakszó ide, informatikus vagyok én, nem ács :) )

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kertitarolo.blog.hu/api/trackback/id/tr411947310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása