HTML

Kerti tároló és játszótér a gyereknek

Informatikus létemre elhatároztam, hogy építek egy szerszámost vagy jobban mondva egy bicikli tárolót a kertbe. Viszont jött a gyerek, hogy neki meg csúszda kell. Lássuk mi jön ki ebből!

Friss topikok

  • rasputin: Szia! Szuper, hogy elkészültél az árakkal! Egész borsos lett a vége bár ugyanez, ha nem self made ... (2010.07.15. 21:57) A büdzsé
  • Spajzi: Szia rasputin! Elkészült a költségvetés poszt is, remélem kiderül belőle számodra, hogy nagyságre... (2010.07.09. 10:36) Felületvédelem
  • Spajzi: @Spajzi: most jut eszembe, hogy ezt már bebuktam mert oda van csavarozva - csak ez a blogon még ne... (2010.04.21. 12:55) Az alapok

Az alapok

2010.04.20. 15:35 Spajzi

A teljes szerkezet lebetonozott U profilú oszloptartó lábakon fog állni. A közeli tüzépen 1000Ft/db áron vettem ilyet 10x10-es méretben egy zsák cement kíséretében (sóderem volt egy kevés).

Ezt követően 10 darab karót leütve a megfelelő zsinórpadot készítettük el ami alapján kiástuk a betontuskókhoz tartozó gödröket. (Gábor sógorom lelkes segítségével - egyébként Ő az aki nagyon sokat segít nekem az építésben. Olyan ez mint a piálás: egyedül ez sem buli :) )

Ezt követően jöhetett a beton és a függőlegesbe és vonalba tartása a tartóvasaknak. Erre javaslok valamiféle fixált módszert alkalmazni, mert nekünk nem sikerült teljesen tökéletesre - bár a faanyaggal könnyen lehet korrigálni.

A betontuskókhoz lambériából eszkábáltam két kis zsalu négyzetet amelynek segítségével szép négyzet alakú alapokat kaptunk.

A végeredmény a következő képeken látható:



 

 

3 komment

Címkék: alapok építés

A bejegyzés trackback címe:

https://kertitarolo.blog.hu/api/trackback/id/tr31937326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marcellowhite 2010.04.21. 07:56:34

Tudom, hogy jókor, de ezt úgy kellett volna megcsinálni, hogy a fém tartók tüskéje ne merüljön el teljesen a betonban, hanem 5-10cm kiálljon belőle, mert ennek részben az volna a szerepe, hogy a fa alulról ne kaphasson nedvességet, mivel a beton felszívja a vizet és az szépen átadja a fának. Azt tudod még csinálni, hogy a fal alsó talp részét lekened bitumennel vagy bármilyen vízzáró anyaggal, nem is fog látszódni.

Spajzi 2010.04.21. 07:58:38

@marcellowhite: igazad van, le is fogom kenni. Egyébként úgy gondolkodtam, hogy nem ér hozzá így sem a fa a betonhoz, így elvileg nincs kontakt amin feljön a nedvesség.

Spajzi 2010.04.21. 12:55:59

@Spajzi: most jut eszembe, hogy ezt már bebuktam mert oda van csavarozva - csak ez a blogon még nem látszik... Nem tudom, hogy most ezért szétbontsam-e.
süti beállítások módosítása